Fogadalmak ide-vagy oda, nem ment a posztolás mostanában. Persze fut a project, enni kell, csak írni nem sikerült...
Tehát itt egy kis ízelítő abból, ami az elmúlt egy hónapban a tányérunkon landolt.
Kezdjük is a nagy karácsonyi cukorkómával, amikor is az én fő reszortom az édességek elkészítése volt. Jó magyar módra minél többet, nehogy már a végén éhesek maradjunk, hiszen a boltok két teljes napig zárva lesznek! Hú! A végén éhen halunk ha nem teríjük be a lakás minden pontját némi édességgel!
1. Mézeskalács
Sosem készítettem azelőtt, viszont az egyik kolleganőm anyukájának köszönhetően fájdalommentesen estem túl a műveleten:
Hozzávalók:
50 dkg sima liszt,19 dkg méz,15 dkg porcukor 6 dkg vaj, 2 tojás,1 káv. kanál szódabikarbona, 1 káv. kanál örölt fahéj,1 csomag sütőpor 1 marék darált dió. összegyúrjuk és 12 órat pihentetjük.K
Kinyújtjuk és meleg sütöben 150 fokon sütjük meg. Melegen megkenjük a tetejét egész tojással.
A díszítés, hát igen, az közös munka volt, most itt csak egy gyöngyszemet mutatnék be:
2. Piskóta tekercs
Semmi extra, csak egy sima 8 tojásos piskóta. Hazai baracklekvárral töltve. Nincs is jobb egy kis baracklekvárnál....
3. Stáhl Judit-féle csokis keksz
Durvaság. Sokan kérdezhetnék hogy miért nem eszik az ember ilyesmi helyett simán egy tábla csokit. Az nekem nem menne, de a csokis keksz az jöhet....
4. Végül egy kis pogácsát is sütöttem, nehogy éhen haljunk alapon, amiről valamilyen furcsa dolog miatt nem készült kép, viszont elfogyott hihetetlen gyorsasággal, és újráznom kellett....