Nem vagyok egy csokifüggő, de azért egy finom csokiszuflét bármikor bevállalok.
A recept egyszerű és nagyszerű, lehet vele villogni mindenféle meghívott és beesett vendég előtt 9-99 éves kor között.
A cukorkóma érzése garantált.
Már múlt héten elterveztem, hogyha ma rám kerül a sor desszert fronton, akkor mindenképpen csokiszuflét fogok készíteni.
Edény nem volt hozzá megfelelő, de még szerencse, hogy van itt IKEA :) És ha már megvettem a formákat, nincs menekvés.
Galibát csak az okozott (miért is menne minden simán?), hogy ugye elvileg mi négyen vagyunk, viszont számítottam egy beeső technikai okra. Négy szufléforma, öt ember. A recept pedig elvileg hat adagos, de nálam elfért négy edényben is az alapanyag. Az egyik fiú megmentette a helyzetet, és hozott még csokit, nehogy bárkinek is hiányérzete támadjon.
A recept a nővéremtől van, az eredetijét sajnos nem tudom hogy ő honnan vadászta, de a következő képpen szól:
Hozzávalók:
20 dkg étcsoki
10 dkg vaj
5 dkg cukor
4 tojás
1 ek liszt
2 ek kakaópor
vaj és liszt a formák kikenéséhez.
1. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra
2. Olvasszuk fel a vajat a darabokra tört csokoládéval együtt
3. Keverjük hozzá az enyhén felvert tojásokat, cukrot, lisztet és kakaóport
4. Vajazzuk ki a szufléformákat és öntsük a krémet a formák háromnegyedéig
5. 5-7 percig süssük.
Vanília fagyival lehet még turbózni.
A siker garantált, feltéve ha a társaság nem ette túl magát levessel és főétellel.
Kicsit még mindig magas a vércukrom azt hiszem. És édes a szám fogmosás után. Ideje inni egy sört.